El MCEP-PV ens tornem a trobar (malgrat la pluja)!

Una vegada més la pluja ens espatlla l’eixida mensual que teníem programada. Esta vegada tocava trobar-nos a Gavarda on Ferran ens tenia reservada una ruta per l’entorn i un dinaret d’allò més bo.  Hem hagut de refugiar-nos, els que hem pogut, novament a Bonrepòs i Mirambell, a la seu de l’associació Macarella que sempre ens acull amb una taula gran, una finestra i una prestatgeria plena de llibres de la xicoteta biblioteca del MCEP-PV que hem construït amb els anys.

Abans de començar la reunió fem una valoració de la jornada que vam organitzar amb les companyes Marta i Ana del MCEP Madrid. Estem totes i tots supercontents i també ens ho han traslladat algunes persones de les que hi van assistir. Ací podeu llegir dues de les valoracions.

Valoracions assistents jornada pedagògica 22 gener 2022

Després hem passat un parell d’horetes repassant l’actualitat del MCEP (Reunió de coordinació, Congrés Madrid 2022, RIDEF Agadir, etc.) i la Fira del llibre i pensament crític Cursiva de Xàtiva (1 i 2 d’abril) on anirem convidats al debat sobre l’escola pública amb els companys i companyes del CODERI (col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera). Ens fa molta il·lusió participar però volem fer-ho molt bé i de passada posarem paradeta de llibres i díptics. Rafa ens passarà els punts que marcarà l’organització i mentrestant nosaltres anirem preparant la introducció (Història del Moviment Freinet, Tècniques i el que estem treballant ara a les nostres aules). Roser com sempre, ens aporta l’experiència de tota una vida com a mestra Freinet i ens explica la importància de la connexió de l’escola amb la vida de l’infant i també la cooperació que caracteritzen la pedagogia Freinet. També decidim actualitzar estèticament l’estrela que va idear de Roser en els anys 80 aprofitant els programes informàtics que tenim hui a l’abast perquè és molt il·lustrativa i ens anirà bé per portar-la a Xàtiva.

També fem una roda per explicar què estem fent a les aules: Rafa (6é de primària) ens explica que ha hagut de demanar ajuda a les famílies per intentar millorar la convivència a l’aula i segueix treballant això a classe, Àngels (3r ESO a l’IES Camp de Morvedre) ens explica com el text lliure i la correspondència està movent al seu alumnat que partia d’una desmotivació total cap a l’escriptura. Ferran (infantil- grups internivells) ens explica com poc a poc s’està transformant la seua escola i com van acudint d’altres pobles a matricular-hi als seus infants. Ens explica que segueixen amb els ambients i han obert el passadís com a espai de lliure circulació i que ara té la temàtica de l’Espai. També ens conta que tenen un debat al centre sober si utilitzar o no les xarxes socials per mostrar el que fan a l’escola o per contra no fer-ho. Jo (2ESO) explique que estic treballant l’Assemblea com a espai de debat i acord sobre la vida a la classe, també seguisc amb el pla de treball (en grup) i ara anem a incorporar un dia setmanal de treball individual i les ganes que té l’alumnat de la trobada amb la classe d’Àngels (correspondència).

Cartes rebudes per l’alumnat de Rosella per part dels corresponsals de l’IES Camb de Morvedre (Àngels)

Maria ens explica els records que té de la seua infància a l’escola (el periòdic escolar, la construcció cooperatiuva del drac de Carnestoltes, la preparació de la visita a l’Albufera i la proposta que feren al mestre de matemàtiques de treballar en grup per ajudar-se. I Bux ens pregunta si hi ha persones interessades en participar en el projecte Erasmus coordinat per un company francés de l’ICEM

Parlem també de com l’Espai Freinet podria ajudar-nos a reflexionar sobre les tècniques que fem servir, compartir recursos per anar millorant la nostra pràctica docent i adaptar-les a la realitat del segle XXI.

Se’ns ha fet tard i no podem fer grups de treball.

Abans d’acomiadar-nos, Ferran ens llig un relat de Julio Cortázar titolat “Continuidad de los parques”. Ens ha agradat molt!

Escrit per Rosella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s