Quatre divendres a l’IES Albal

Quatre han estat les sessions que hem desenvolupat el MCEP-PV a l’IES Albal. Un professor va contactar amb nosaltres per a comunicar-nos si acceptàvem exposar al llarg d’aquestes quatre sessions, de dues hores, tècniques Freinet.

Amb molt de gust vam acceptar i vam començar a planificar la sessió de cada divendres. La primera sessió, a la qual van acudir Roser i Lluís, va centrar-se en fer un presentació del grup actual i exposar també, un breu resum de la trajectòria del MCEP al País Valencià per part de Roser.

IMG-20190322-WA0003

La segona sessió la vam preparar Rosella, Lluís i jo, i vam exposar l’assemblea. Primerament vam explicar components bàsics d’una assemblea, a continuació vam visionar vídeos d’assemblees d’alumnes de Rosella i Xusa, i finalment, vam llegir actes diverses d’assemblees de diferents tipus, és a dir, assemblees referides a organització de l’assignatura i assemblees referides a tractar qüestions vàries de la tutoria. Tot el material que vam exposar és material nostre, del nostre grup, i és per tant, material real que mostra l’aplicació de l’assemblea en la secundària.

La tercera sessió va centrar-se en els plans de treball. Bàsicament vam mostrar diferents plans de treball de matèries diverses: de Física i Química de 2n ESO, de Cultura Clàssica de 1r ESO, de Valencià de 1r ESO, de Matemàtiques de 1r ESO… De nou, tot aquest material és material real dels components del nostre grup que mostra que els Plans de Treball també són possibles a Secundària.

Ja finalment, divendres passat vam finalitzar el curs. En aquesta darrera sessió vam exposar la correspondència. Roser, primerament, va explicar la seua llarga trajectòria amb la correspondència duta a terme amb localitats més properes com Gátova o Ontinyent, altres experiències més llunyanes com Astúries i fins i tot, també, correspondència amb l’estranger a França. A continuació Júlia i jo vam exposar la nostra experiència de correspondència que vam dur a terme fa tres anys entre els nostres instituts amb les respectives trobades.

IMG-20190322-WA0000

Havent finalitzat ja el curs, les professores i el professor de l’IES Albal han quedat que ens enviaran un text lliure en el qual ens comunicaran les seues impressions i la seua valoració després de les nostres explicacions. Alhora, al llarg del curs ens han anat exposant com ja han fet algun tempteig d’aplicació de tècniques Freinet, com el text lliure, l’assemblea o els plans de treball. Per descomptat, els hem dit que sempre seran benvingudes a assistir a les nostres reunions.

Escrit per Àngels

Un pensament sobre “Quatre divendres a l’IES Albal

  1. Retroenllaç: La correspondència: rebre cartes en el segle XXI | MCEP- País Valencià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s