Presentació del llibre “Les mestres freinetistes durant la República”, a la llibreria de l’Octubre “Fan set”

foto 1Dimarts 4 d’abril es va reunir un públic nombrós, entre el qual es trobava alguna cara coneguda del moviment freinetià valencià actual, per a escoltar Carmen Agulló, Ferran Zurriaga i Alfred Ramos.

foto-2-e1491851584449.jpg

El llibre és un reconeixement a la tasca que aquestes dones portaren a terme en els anys 30, fins a l’esclat de la guerra que va significar en el millor dels casos la inhabilitació i en el pitjor, la mort. Tots tres parlaren de les mestres freinetistes que en molt pocs anys estengueren ràpidament la pedagogia popular, els principis del treball i la solidaritat. Parlaren de la passió i la il·lusió d’unes dones que estaven per l’escola viva, que usaren les tècniques freinet : la impremta escolar, el text lliure, el càlcul, la cooperació,     les eixides fora de l’aula. Mestres que volgueren canviar la societat a través de l’escola.

foto-3-e1491851619192.jpg

Gràcies al testimoni d’alumnes i la memòria de fills i néts s’ha pogut reconstruir una història quasi oblidada de llum i compromís abans que s’instaurara per la força la foscor i el silenci. I ens torna l’autoestima de ser mestres i ens renova la confiança en el poder transformador de l’educació. Gràcies per aquest llegat tan important!

Júlia MIralles

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s