Sobre la correspondència escolar… quina assemblea més enriquidora!

“L’escola no pot canviar la societat perquè és producte d’ella però si ajudar a canviar-la” 

Roser

IMG_20160130_140114

Llibres que ens ha portat Ferran per a la biblioteca

IMG_20160130_105730

carta desplegable dels alumnes de Roser per als francesoso de Kernaskledenn

El passat dissabte 30 de gener vam reunir-nos per celebrar una nova assemblea del MCEP-PV, tot i algunes baixes d’última hora vam treballar molt gràcies a Roser que ens va explicar cosetes de la correspondència escolar. I no només això sinó que ens va portar cartes dels seus alumnes, algunes venien dels alumnes de Nuria i Joel de França, altres dels alumnes d’Ana Maria d’Astúries, altres d’escoles on estaven companys i companyes del MCEP-PV (Ontinyent, Gàtova, Torís, Bocairent…) i junt en les cartes revistes escolars, llibrets de textos lliures, investigacions del medi… algunes cartes parlaven del Festival de Woodstock, altres de les mines, altres del teatre escolar, altres eren poemes en francés impresos en la imprempta o el linóleo, altres tenien exercicis de matemàtiques i cartes col·lectives preciosament il·lustrades i desplegables per lluir-les a classe!

I després vam parlar sobre com els valors pedagògics d’esta tècnica: escriure amb sentit, l’expressió lliure, la cooperació entre els alumnes, la motivació enorme de rebre cartes, les acampades i jornades de convivència amb que acabava el curs.

Xusa i jo ens hem animat afer correspondència entre els nostres alumnes, a vore com va la cosa.

L’educació en valors és una educació antidogmàtica, antiautoritària, cooperativa i d’expressió lliure” Roser

IMG_20160130_105714

Cartes que rebien els alumnes de Roser

Després de la correspondència Xusa va presentar-nos els seu treball amb els alumnes de Cultura Clàssica de 1r d’ESO: durant el primer trimestre han estat treballant per plans de treballs semblants als que jo faig servir amb els meus alumnes de ciències naturals de 2n d’ESO. En el segon trimestre estan fent assamblees per decidir com faran el vídeo de Grècia i Roma i després faran els guions. Finalment en el 3r trimestre gravaran i editaran el vídeo. Ens conta que els alumnes estan motivadíssims i nosaltres li responem, però com no van a estar-ho? Ens comenta com van poc a poc millorant l’escritura i l’expressió oral. La veritat és que Xusa és una mestra excepcional.

Per acabar l’assemblea vam repassar les informacions que ens han arribat:

1.- Dilluns es presenta el llibre d’Alfred Ramos: ” Mestres de la impremta: el moviment Freinet valencià 1931-1939″. Anirem una bona colla i portarem els llibrets de Sebastián Gertrudix per vendre’ls.

2.- Sobre la reunió de Xusa amb Trini i Natxo per a col·laborar en l’organització i difusió de l’exposició MOTAMO Livre que es farà a València l’any 2017. LA veritat és que és una iniciativa preciosa que traslladarem a les mestres del MCEP perquè participen amb els seus llibres.

3.- Sobre l’Encontre dels tallers 0-8 i 12-18 del MCEP a San Rafael (Segovia), de moment anem Xusa i jo però a vore si algú més s’anima perquè és una bona experiència.Serà els dies 19, 20 i 21 de febrer.

4.-Sobre les Jornades d’Escola Moderna d’Almeria: Xusa informa que ella assistirà com a ponent i que si algú més vol anar que ho diga. L’any passat Maria va escriure esta crònica sobre la seua experiència.

5.- Sobre l’Encontre estatal d’MRPs que se celebrarà el cap de setmana del 4-5 i 6 de març a Alacant, acordem assistir almenys un dia per presentar el nostre grup.

6.-Sobre la Primavera Educativa (13-14-15 de maig), ens han acceptat el projecte d’exposició i intercanvi d’experiències per commemorar el 50é aniversari de la mort de Freinet. Hem decidit forma una comissió mixta entre els històrics i la gent més jove per fer-ho preciós.I la traca final de la reunió fou la donació de Ferran dels llibres sobre pedagogia Freinet que va comprar quan estudiava a Barcelona per només 50 pessetes. Hui en dia són joies que tenim a l’abast de qui les vulga llegir a la nostra Biblioteca del MCEP-PV

IMG_20160130_131743

Xusa explicant la seua experiència

Ah, i Àngels diu que en la propera assemblea ens explicarà el treball que està portant a la seua tutoria de 2 d’ESO a partir de l’Assemblea de classe. Impossible una reunió més productiva.

“Hem de ser conscients de les limitacions que tenim a les nostres classes però les nostres idees han de ser radicals” Roser 

 

Escrit per Rosella

3 pensaments sobre “Sobre la correspondència escolar… quina assemblea més enriquidora!

  1. Retroenllaç: La correspondència: rebre cartes en el segle XXI | MCEP- País Valencià

  2. Retroenllaç: La correspondència: rebre cartes en el segle XXI | MCEP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s